V2Marketing Search Engine Advertising SEA

SEA

Online is niet meer de toekomst, online is het heden. En om online goed zichtbaar te zijn, zijn er verschillende opties die je kan aanspreken. Zo ook adverteren. Adverteren in de zoekmachines wordt ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd. Hierbij koop je als het ware jouw plek bovenaan in de zoekresultaten bij een zoekmachine zoals Google. Dit zorgt ervoor dat je boven de resultaten staat die op organische wijze verkregen zijn. 

Google Ads

Hoewel er meer zoekmachines zijn dan alleen Google, is dit wel de belangrijkste. Google Ads staat bij veel mensen nog bekend als Google AdWords. Het is echter al even geleden dat dit is omgezet naar Ads. 

 

Google Ads V2 Marketing

Het verschil tussen SEO en SEA

Het gebeurt nogal eens dat SEO en SEA door elkaar gehaald wordt. Dat is begrijpelijk met afkortingen die behoorlijk op elkaar lijken. In de praktijk zit er ook behoorlijk wat overlap, maar er is een wezenlijk verschil.

Bij SEO betaal je enkel de uren die iemand in het werk steekt. Er kan flink wat uur in de optimalisatie van je website zitten, maar daarnaast zitten er geen kosten aan verbonden. Wanneer we het over SEA hebben, ligt dat anders. Buiten de manuren die erin gaan zitten, betaal je ook nog een bedrag per maand aan Google. De hoogte van dit bedrag bepaal je uiteraard zelf. Dit doe je door middel van een maximum bedrag in te stellen. 

Jouw maatwerk plan

Samen met jou stel ik graag een plan op voor het adverteren via een zoekmachine. Hierin kijken we onder andere naar de zoekwoorden, de eventuele huidige advertenties en het budget. Het plan wat we samen opstellen is jou en het bedrijf op het lijf geschreven. Je kan het zien als een maatpak, volledig op jou en je bedrijf toegespitst. En past het door veranderende omstandigheden of doelen niet meer? Dan wijzigen we het plan en varen we verder op de nieuwe koers!

Altijd bovenaan in Google

Iedereen wilt altijd bovenaan in Google staan. Helaas is dit niet altijd te garanderen, ook niet met advertenties. Wat echter wel zo is, is dat de advertenties altijd boven de organische resultaten weergegeven worden. Wil je dus écht bovenaan staan? Neem dan contact met mij op om samen een plan op maat te maken voor jou en jouw bedrijf!