V2Marketing Search Engine Optimization SEO

SEO

Als je op deze pagina bent belandt, heb je waarschijnlijk geen uitleg meer nodig over wat SEO is en over wat SEO voor jou kan doen. Toch neem ik je mee voor een kleine kijk in de wondere wereld van Google en zoekmachine optimalisatie.

Populariteit zoekmachines V2 Marketing

Wanneer je iets zoekt bij een zoekmachine, kom je op de zoekresultaten pagina. Deze wordt ook wel SERP (Search Engine Result Page) genoemd. De eerste resultaten die je ziet, zijn de betaalde advertenties. Daaronder kan je de organische resultaten vinden. Organische resultaten worden zo genoemd, omdat de plek waar jouw website staat verdiend is puur met jouw website alleen. Wanneer je SEO op orde is, is je website nog beter vindbaar. 

Hoe werkt SEO dan precies?

Hoe het precies werkt, is zo’n lang verhaal dat ik je daar niet mee lastig wil vallen. SEO draait op drie pijlers, namelijk content, techniek en linkbuilding.

De techniek en de content van je website moet afgestemd zijn op de bezoeker van je website. Wat vindt hij of zij interessant om te lezen (content)? Natuurlijk willen websitebezoekers een snelle website, anders gaan ze wel naar een ander voor hun informatie (techniek). Door middel van linkbuilding bouw je autoriteit op. Wanneer jij inhoudelijk goede informatie op je pagina heb staan, stijgt de autoriteit vanzelf. 

Vergrootglas V2 Marketing

Content